Μαρέγκες-Μπεζέδες

10:11 μ.μ.


meringues


λαχταριστές και τραγανές!

Τις αγαπάμε πολύ!
Τραγανές απ΄έξω και ελαφρώς μαστιχωτές από μέσα.
Στην χώρα μας έχουμε συνδυάσει αυτό το γλυκό με το χαρμόσυνο μυστήριο του γάμου καθώς αποτελεί ένα παραδοσιακό κέρασμα σε αυτήν την περίσταση.
Στην πραγματικότητα, βέβαια, αυτό το γλυκό συναντάται σε πολλές χώρες, σε πολλές παραλλαγές και σε πολλά γλυκά. Ένα από αυτά είναι η αγαπημένη μας πάβλοβα στην οποία η μαρέγκα αποτελεί την βάση της!
Οι μαρέγκες, όμως, δεν μας "κερδίζουν" μόνο σε γεύση αλλά και σε εμφάνιση!
Εμφανίσιμες, μικρές και χαριτωμένες, είναι έτοιμες να "στολίσουν" κάθε περίσταση!
Διαλέξτε χρώμα και το αγαπημένο σας topping και δημιουργήστε το πιο όμορφο-φαγώσιμο στολίδι!






Υλικά:

  • 8 ασπράδια αυγών
  • 460 γρ. ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ



Εκτέλεση:

1. Στον κάδο του μιξερ τοποθετούμε τα ασπράδια με το αλάτι και τα χτυπάμε μέχρι να αφρίσουν ελαφρά.

2. Καθώς χτυπάμε (σε δυνατή ταχύτητα) προσθέτουμε λίγο λίγο την ζάχαρη. Μόλις γίνει σφιχτή μαρέγκα σταματάμε, ρίχνουμε το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε κυκλικά με μία σπάτουλα.

3. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής στην οποία έχουμε βάλει μύτη κορνέ σε σχήμα αστέρι.

4. Σε ένα ταψάκι, στο οποίο έχουμε τοποθετήσει λαδόκολλα, σχηματίζουμε ό, τι σχέδιο θέλουμε. Εάν θέλουμε μπορούμε να πασπαλίσουμε με τρούφα χρωματιστή.

5.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 100 βαθμούς, αντιστάσεις, για 30-35 λεπτά. Είναι έτοιμα όταν ξεκολλάν από την λαδόκολλα.





Καλή επιτυχία!

You Might Also Like

0 σχόλια

Facebook

Instagram