Αλμυρα μαφιν (με αλλαντικα)

1:33 μ.μ.

savory muffin



 ...σαν πιτσάκια!

Μας αρέσουν αυτές οι συνταγές.
Εύκολες, γρήγορες, πεντανόστιμες, με λίγα και απλά υλικά.
Συνταγές που μπορούν να "συνοδέψουν" κάθε στιγμή της ημέρας, ακόμη και να πλαισιώσουν ένα μπουφέ.
Απολαύστε τα ως πρωινό, απογευματινό, βραδινό, σε μια βραδιά με φίλους στο σπίτι (οι φίλοι θα λατρέψουν και τα μάφιν και εσάς), ως συνοδευτικό για μπύρα ή για κρασάκι.
Μια υπέροχη μέρα, επίσης, για μπουφέ ή για πάρτι (ειδικά για παιδιά) κι αυτό είναι εγγυημένο! Τα συγκεκριμένα μάφιν έλαβαν μέρος σε παιδικό πάρτι και τα λάτρεψαν και τα παιδιά και οι γονείς!
Φτιάξτε τα και απολαύστε τα ζεστά ή/και κρύα...



Υλικά (για περίπου 15 μάφιν): 
  • 2 φλ. Αλεύρι
  • 3 κ.γλ. μπέικιν
  • λίγο πιπέρι
  • 2 αυγά
  • 1 φλ. Γάλα
  • ¾ φλ. Λάδι (σπορέλαιο και ελαιόλαδο)
  • 1 φλ. Κίτρινο τυρί, τριμμένο  (200 γρ.)
  • 1 φλ. Αλλαντικά, σε κομματάκια (εμείς βάλαμε παριζάκι ανάμεικτο) (200 γρ)
  • 1 πιπεριά μεγάλη, ψιλοκομμένη 


Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν. Προσθέτουμε και το πιπέρι.
  2. Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε τα υγρά υλικά (αυγά, γάλα, λάδι) και ανακατεύουμε.
  3. Στο δεύτερο μπολ ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε. Πριν το ρίξουμε όλο το αλεύρι (περίπου 1/2 φλ.) προσθέτουμε μέσα στο μείγμα τα αλλαντικά και την πιπεριά. Ανακατεύουμε. Ρίχνουμε και το υπόλοιπο αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
  4. Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψάκι για μάφιν. Ρίχνουμε μέσα σε κάθε θήκη μείγμα (1 και μισή κουταλιά, μέχρι να έχει ως πάνω στην επιφάνεια μείγμα).
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου (μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα).



Καλή επιτυχία!



You Might Also Like

0 σχόλια

Facebook

Instagram