Δίχρωμα μάφινς

12:14 π.μ.

double-coloured muffins







Υλικά:

1 1/5 φλ. αλεύρι

2 αυγά
1 φλ. ζάχαρη
1/2 φλ. σπορέλαιο
1/2 φλ. γάλα
1 μπέϊκιν πάουντερ
1 βανίλια
3 κ.σ. κακάο
3 κ.σ. ζάχαρη επιπλέον 
3 κ.σ. γάλα επιπλέον


Εκτέλεση:


1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

2. Χτυπάμε στο μίξερ την ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν.
3. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το κακάο, τις 3 κ.σ. ζάχαρη και τις 3 κ.σ. γάλα, και συνεχίζουμε το χτύπημα με το μίξερ μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
4. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις 3 κ.σ. γάλα με το κακάο και τις 3 κ.σ. ζάχαρη μέχρι να διαλυθούν.
5. Στο ίδιο μπολ προσθέτουμε 1 φλ. από το μείγμα με το αλεύρι που φτιάξαμε προηγουμένως, και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει ένα καφέ χρώμα.
4. Βουτυρώνουμε ελαφρώς τα φορμάκια και βάζουμε στο κάθε ένα 2 γεμάτες κουταλιές από την ζύμη με το αλεύρι (άσπρη ζύμη) και 1 κουταλιά από το μείγμα με το κακάο (καφέ ζύμη) και τα ανακατεύουμε ελαφρώς.
5. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 20 λεπτά περίπου. 







*Tips


Δεν χρειάζεται να ανακατέψετεε ιδιαίτερα τις ζύμες. Ένα ελαφρύ ανακάτεμα (2 αναμείξεις με το κουτάλι) είναι αρκετό.

Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά στην ζύμη για να γίνουν τα μάφινς πιο ιδιαίτερα, όπως λίγη κανέλα, κομματάκια σοκολάτας, ινδοκάρυδο, ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού, ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα....





Στην φωτογραφία φαίνονται και τα μάφινς βανίλιας, για να δείτε την συνταγή πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο http://foodstates.blogspot.gr/2013/08/blog-post_23.html



Δοκιμάστε τα!!

You Might Also Like

0 σχόλια

Facebook

Instagram