Κρέπες

10:50 π.μ.

batter for crepes






...το λατρεμένο από όλους παριζιάνικο έδεσμα.


Ό, τι και να πούμε για τις κρέπες είναι περιττό!
Τις λατρεύουμε όλοι! Μικροί και μεγάλοι!
Τόσο εύκολες και τόσο λαχταριστές!
Το καλό με αυτές είναι ότι δέχονται κάθε ''συνοδεία''. Με ό,τι και να τις γεμίσουμε θα είναι υπέροχες!
Το κακό με αυτές είναι ότι είναι....τόσοοο υπέροχες!
Γλυκές ή αλμυρές, λοιπόν;
Διαλέξτε, γεμίστε και απολαύστε!




Υλικά:

  • 3 αυγά
  • 1 κούπα γάλα
  • 2/3 κούπας αλεύρι
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 1/2 κ.σ. σπορέλαιο ή βούτυρο λιωμένο




Εκτέλεση:

1. Σε μίξερ, ή σε ένα μπολ με αυγοδάρτη, χτυπάμε τα αυγά, το γάλα, το αλεύρι, το αλάτι και το σπορέλαιο ώσπου να γίνουν ένα μείγμα. Αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.

2. Σε μέτρια-δυνατή φωτιά τοποθετούμε ένα τηγάνι αντικολλητικό τηγάνι και με μία χαρτοπετσέτα απλώνουμε λίγο λάδι ή βούτυρο σε όλη την επιφάνεια.

4.  Ρίχνουμε 1/4 της κούπας μείγμα για κρέπες στο τηγάνι. Όταν αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα και πάρει ένα χρυσαφί χρώμα από την μία μεριά, την γυρίζουμε με μία σπάτουλα ώσπου να πάρει το ίδιο χρυσαφί χρώμα και από την άλλη (η κάθε κρέπα θέλει 2-5 λεπτά). Είναι έτοιμη! Συνεχίστε ώσπου να τελειώσει το μείγμα.

5. Σερβίρουμε με ό,τι μας αρέσει! Γλυκές η αλμυρές! Κάποιες ιδέες:

Γλυκές: Μερέντα, Πραλίνα φουντουκιού, άχνη, μαρμελάδα της επιλογής μας, μέλι, μπισκότο, γλυκό του κουταλιού κλπ.
Αλμυρές: Ζαμπόν, κασέρι, μπέικον, αυγό βρασμένο, ντομάτα, τυριά, πιπεριές, μανιτάρια κλπ.


Λατρεμένη, βέβαια, με την συνοδεία μπόλικης μερέντας... Μμμμ...!






Καλή απόλαυση!





You Might Also Like

0 σχόλια

Facebook

Instagram