Το πιο εύκολο μιλφέιγ!

12:48 μ.μ.

the most easy millefeuille


ένα γλυκό που όλοι έχουμε φτιάξει (ή θα φτιάξουμε) σίγουρα!


Πανεύκολο! Γρήγορο! Οικονομικότατο!!
Αγαπημένο από όλους!
Ένα γλυκό ανάλαφρο και δροσερό με βελούδινη υφή!
Ένα γλυκό που μας βγάζει από την δύσκολη θέση όταν πρέπει να φτιάξουμε κάτι γλυκό στα γρήγορα, χωρίς να ξοδευτούμε και που σίγουρα θα αρέσει σε όλους!

Οι λάτρεις της κανέλας μπορούν να πασπαλίσουν και κανέλα από πάνω.. ;)



Υλικά:

  • 2 κουτιά μπισκότα cream cracker
  • 6 κ.σ. κάστερ πάουντερ
  • 6 κ.σ. ζάχαρη
  • 3 1/4  κούπες γάλα
  • 2 1/2 κούπες φυτική σαντιγί ή κανονική σαντιγί (χτυπημένη)
  • Άχνη για την επικάλυψη



Εκτέλεση:

Για την κρέμα καστερ:

1. Από το γάλα παίρνουμε μισή κούπα, προσθέτουμε το κάστερ πάουντερ και την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.

2. Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα να βράσει. Μόλις βράσει το κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το μείγμα με το καστερ ανακατεύοντας συνεχώς.

3. Βάζουμε πάλι την κατσαρόλα στην φωτιά. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να πάρει μία βράση ακόμα. Αφήνουμε λίγα λεπτά να κρυώσει καλά.

Συναρμολόγηση γλυκού:

1. Σε ένα σκεύος ορθογώνιο στρώνουμε μία στρώση από τα μπισκότα Cream Crackers.
2. Ρίχνουμε την μισή από την κρέμα κάστερ.
3. Βάζουμε άλλη μία στρώση μπισκότα Cream Crackers και από πάνω την υπόλοιπη κρέμα κάστερ.
4. Βάζουμε ακόμη μια τελευταία στρώση μπισκότα και τέλος στρώνουμε την σαντιγί σε όλη την επιφάνεια του γλυκού.
5. Γαρνίρουμε με τριμμένα μπισκότα (από αυτά που θρυμματίστηκαν) και κοσκινίζουμε με άχνη ζάχαρη!




Καλή επιτυχία!!

You Might Also Like

0 σχόλια

Facebook

Instagram