Κέικ λεμονιού με γιαούρτι

12:40 μ.μ.

Lemon pound cake with yoghurt.




λεμονάκι μυρωδάτο, μέσα σε κέικ αφράτο!


Μυρωδάτο, γευστικό, αφράτο, πλούσιο, απολαυστικό!!

Ένα κέικ αφιερωμένο στους λάτρεις του λεμονιού!
Ένα κέικ με έντονη την γεύση και το άρωμα του λεμονιού, γλυκό όσο πρέπει και υπέροχο όσο θέλουμε!
Μην παραλείψετε να το γαρνίρετε με το γλάσο λεμονιού για να απογειώσετε την γεύση του!
Ετοιμάστε το και περιποιηθείτε γλυκά τους αγαπημένους σας!
Μια πολύ ωραία ιδέα, επίσης, για μπουφέ ή για κέρασμα μαζί με το καφεδάκι! Γαρνίρετε με λίγη τρούφα και... εντυπωσιάστε και σε γεύση και σε εμφάνιση!





Υλικά:



    Για το κέικ:
    • 220 γρ. Ζάχαρη
    • 180 γρ. Σπορέλαιο
    • Ξύσμα απο 1 λεμόνι (μεσαίο)
    • Χυμό απο 1 λεμόνι (μεσαίο)
    • 3 αυγά (μεσαία)
    • 230 γρ. Αλεύρι
    • 2 κ.γ. Μπέικιν πάουντερ
    • 1/2 κ.γ. Αλάτι
    • 150 γρ. Γιαούρτι 

    Για το γλάσο:
    • 1/2  κούπα άχνη ζάχαρη
    • 1 κ.σ. Χυμό λεμόνι






    Εκτέλεση:

    1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι. 

    2. Χτυπάμε στο μίξερ το σπορέλαιο, ζάχαρη, ξύσμα και χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα.

    3. Ενώ χτυπάμε στο μίξερ το μείγμα με το σπορέλαιο, ρίχνουμε το μείγμα με το αλεύρι, εναλλάξ με το γιαούρτι (ξεκινάμε και τελειώνουμε με το αλεύρι).

    4. Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα μακρόστενο ταψάκι ή το βουτυρώνουμε και το αλευρώνουμε. 

    5. Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στο ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 βαθμούς, στις αντιστάσεις, για 50-60 λεπτά. Αν πάρει χρώμα νωρίς τοποθετούμε ένα φύλλο αλουμινόχαρτου πάνω από το κέικ και συνεχίζουμε το ψήσιμο (αυτό θα γίνει μόνο μετά τα πρώτα 30 λεπτά ψησίματος διότι αν ανοίξουμε τον φούρνο πιο νωρίς το κέικ θα ''καθίσει'' και δεν θα φουσκώσει!) 

    6. Όταν το βγάλουμε από τον φούρνο ετοιμάζουμε το γλάσο. Ανακατεύουμε την άχνη και τον χυμό λεμονιού μέχρι να γίνει ένα ωραίο άσπρο γλάσο. Γαρνίρουμε σε κρύο κέικ. Προσοχή το γλάσο στεγνώνει γρήγορα γι' αυτό πρέπει να το ετοιμάσουμε λίγο πριν το γαρνίρουμε! Δεν το κάνουμε νωρίτερα! 




    Καλή σας απόλαυση!!






    You Might Also Like

    2 σχόλια

    Facebook

    Instagram