Εύκολο κοτόπουλο με λεμόνι
7:07 μ.μ.
Easy chicken with lemon
Αυτή την συνταγή την έχουμε κατατάξει στις αγαπημένες μας, διότι εκτός του ότι είναι πανεύκολη και γρήγορη είναι και εξαιρετικά γευστική.
Είναι ιδανική για τις ημέρες που δεν μπορούμε να αφιερώσουμε πολλές ώρες στην κουζίνα!
Το λεμόνι δίνει υπέροχο άρωμα και γεύση και συγχρόνως βοηθάει το κοτόπουλο να παραμείνει ζουμερό!!
Δοκιμάστε την και είμαστε σίγουροι ότι θα μείνετε ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα!;)

Υλικά για 2 άτομα:

Εκτέλεση:
1. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και το αφήνουμε να πάρει θερμοκρασία σε μέτρια φωτιά. Έπειτα τοποθετούμε το στήθος κοτόπουλο μέσα στο τηγάνι και πασπαλίζουμε με το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και ό, τι άλλο μπαχαρικό επιθυμούμε.
2. Όταν πάρει ένα χρυσαφί χρώμα, το γυρνάμε από την άλλη πλευρά και πασπαλίζουμε πάλι με τα μπαχαρικά. Όταν πάρει και η άλλη πλευρά χρώμα απλώνουμε τις φέτες του λεμονιού επάνω από το στήθος του κοτόπουλου, σκεπάζουμε το τηγάνι με ένα καπάκι και τα αφήνουμε να ψηθεί σε χαμηλή φωτιά για 8 λεπτά.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!
Tips:
Συνοδεύστε αυτό το πιάτο με βουτυράτες πατάτες baby ή με πατάτες ψημένες στο φούρνο.
Καλή επιτυχία!
μύρισε σπιτικό φαγητάκι...
Αυτή την συνταγή την έχουμε κατατάξει στις αγαπημένες μας, διότι εκτός του ότι είναι πανεύκολη και γρήγορη είναι και εξαιρετικά γευστική.
Είναι ιδανική για τις ημέρες που δεν μπορούμε να αφιερώσουμε πολλές ώρες στην κουζίνα!
Το λεμόνι δίνει υπέροχο άρωμα και γεύση και συγχρόνως βοηθάει το κοτόπουλο να παραμείνει ζουμερό!!
Δοκιμάστε την και είμαστε σίγουροι ότι θα μείνετε ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα!;)

Υλικά για 2 άτομα:
- 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
- Αλάτι-πιπέρι
- Ρίγανη
- λίγο Ελαιόλαδο (για το τηγάνισμα)
- 4-6 Φέτες λεμονιού

Εκτέλεση:
1. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και το αφήνουμε να πάρει θερμοκρασία σε μέτρια φωτιά. Έπειτα τοποθετούμε το στήθος κοτόπουλο μέσα στο τηγάνι και πασπαλίζουμε με το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και ό, τι άλλο μπαχαρικό επιθυμούμε.
2. Όταν πάρει ένα χρυσαφί χρώμα, το γυρνάμε από την άλλη πλευρά και πασπαλίζουμε πάλι με τα μπαχαρικά. Όταν πάρει και η άλλη πλευρά χρώμα απλώνουμε τις φέτες του λεμονιού επάνω από το στήθος του κοτόπουλου, σκεπάζουμε το τηγάνι με ένα καπάκι και τα αφήνουμε να ψηθεί σε χαμηλή φωτιά για 8 λεπτά.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!
Tips:
Συνοδεύστε αυτό το πιάτο με βουτυράτες πατάτες baby ή με πατάτες ψημένες στο φούρνο.
Καλή επιτυχία!
0 σχόλια